Ressource documentaire

Biodiversity and agronomy - Introduction (en Anglais)


URL d'accès : http://www.canal-u.tv/?redirectVideo=20406...

Droits : Licence Creative Commons : Paternité, Pas d'utilisation commerciale, Pas de modification.

Auteur(s) : Université Paris I Panthéon-Sorbonne
Éditeur(s) : UVED
16-02-2015

Description : The biodiversity plays a key role in the development and the upholding of the agrarian practices all over the world. This biodiversity is related to the grown species and varieties, but also to the ecosystems where those farmings are established, starting with the soil. The recent evolution of those practices shows a considerable decrease of the structure and of the functioning of this biodiversity. In the short and medium terms, this is a threat for the food production capacities. In order to ensure a sustainable agriculture, Etienne Hainzelin points out the necessity to develop agrarian practices, which are more intense from an ecological point of view.
Mots-clés libres : biodiversity,agronomy,soil
TECHNIQUE

Type : image en mouvement
Format : video/x-flv


Source(s) : 
rtmpt://fms2.cerimes.fr:80/vod/canal_uved/_20406/media150227112937453.en.mp4


Entrepôt d'origine : Canal-u.fr
Identifiant : oai:canal-u.fr:20406
Type de ressource : Ressource documentaire
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Ressource pédagogique

Biodiversity and agronomy - Introduction (en Anglais)


URL d'accès : http://www.canal-u.tv/video/canal_uved/biodiversit...
rtmpt://fms2.cerimes.fr:80/vod/canal_uved/_20406/m...
http://www.canal-u.tv/video/canal_uved/dl.1/biodiv...

Identifiant de la fiche : 20406
Schéma de la métadonnée : LOMv1.0, LOMFRv1.0

Droits : libre de droits, gratuit
Droits réservés à l'éditeur et aux auteurs. Licence Creative Commons : Paternité, Pas d'utilisation commerciale, Pas de modification.

Éditeur(s) : UVED, Université Paris I Panthéon-Sorbonne

Description : The biodiversity plays a key role in the development and the upholding of the agrarian practices all over the world. This biodiversity is related to the grown species and varieties, but also to the ecosystems where those farmings are established, starting with the soil. The recent evolution of those practices shows a considerable decrease of the structure and of the functioning of this biodiversity. In the short and medium terms, this is a threat for the food production capacities. In order to ensure a sustainable agriculture, Etienne Hainzelin points out the necessity to develop agrarian practices, which are more intense from an ecological point of view.
Mots-clés libres : biodiversity, agronomy, soil

Classification UNIT : Ingénierie de l'environnement > Ecologie - Ecosystèmes
Classification : Mathématiques et Sciences de la nature et de la matière > Sciences de la vie, Biologie, Biochimie, Ecologie
Indice(s) Dewey: Biodiversité. Environnement, protection, conservation (577.1)
Agronomie ()


PEDAGOGIQUE

Type pédagogique : cours / présentation

Niveau : enseignement supérieur



TECHNIQUE


Type de contenu : image en mouvement
Format : video/x-flv
Taille : 283.68 Mo
Durée d'exécution : 4 minutes



RELATIONS


Cette ressource fait partie de :
  • Biodiversité et agronomie



Entrepôt d'origine : Canal-u.fr
Identifiant : oai:canal-u.fr:20406
Type de ressource : Ressource pédagogique
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