Version imprimable |
Ressource documentaire
Biodiversity and agronomy - Introduction (en Anglais) | |||
Droits : Licence Creative Commons : Paternité, Pas d'utilisation commerciale, Pas de modification. Auteur(s) : Université Paris I Panthéon-Sorbonne Éditeur(s) : UVED 16-02-2015 Description : The biodiversity plays a key role in the development and the upholding of the agrarian practices all over the world. This biodiversity is related to the grown species and varieties, but also to the ecosystems where those farmings are established, starting with the soil. The recent evolution of those practices shows a considerable decrease of the structure and of the functioning of this biodiversity. In the short and medium terms, this is a threat for the food production capacities. In order to ensure a sustainable agriculture, Etienne Hainzelin points out the necessity to develop agrarian practices, which are more intense from an ecological point of view. Mots-clés libres : biodiversity,agronomy,soil | TECHNIQUE Type : image en mouvement Format : video/x-flv Source(s) : rtmpt://fms2.cerimes.fr:80/vod/canal_uved/_20406/media150227112937453.en.mp4 | ||
Entrepôt d'origine : Canal-u.fr Identifiant : oai:canal-u.fr:20406 Type de ressource : Ressource documentaire |
Exporter au format XML |
Ressource pédagogique
Biodiversity and agronomy - Introduction (en Anglais) | |||||||||
Identifiant de la fiche : 20406 Schéma de la métadonnée : LOMv1.0, LOMFRv1.0 Droits : libre de droits, gratuit Droits réservés à l'éditeur et aux auteurs. Licence Creative Commons : Paternité, Pas d'utilisation commerciale, Pas de modification. Éditeur(s) : UVED, Université Paris I Panthéon-Sorbonne Description : The biodiversity plays a key role in the development and the upholding of the agrarian practices all over the world. This biodiversity is related to the grown species and varieties, but also to the ecosystems where those farmings are established, starting with the soil. The recent evolution of those practices shows a considerable decrease of the structure and of the functioning of this biodiversity. In the short and medium terms, this is a threat for the food production capacities. In order to ensure a sustainable agriculture, Etienne Hainzelin points out the necessity to develop agrarian practices, which are more intense from an ecological point of view. Mots-clés libres : biodiversity, agronomy, soil
| PEDAGOGIQUE Type pédagogique : cours / présentation Niveau : enseignement supérieur TECHNIQUE Type de contenu : image en mouvement Format : video/x-flv Taille : 283.68 Mo Durée d'exécution : 4 minutes RELATIONS Cette ressource fait partie de : | ||||||||
Entrepôt d'origine : Canal-u.fr Identifiant : oai:canal-u.fr:20406 Type de ressource : Ressource pédagogique |
Exporter au format XML |